Preminula beba iz Vrčina

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula beba iz Vrčina

Beograd -- Dete B. D. (1), koje je juče primljeno u bolnicu jer u vrtiću nije davalo znake života, i reanimirano, preminulo je danas, saopštio je Institut za majku i dete.

Kako se navodi u saopštenju, dete koje prilikom buđenja u vrtiću nije davalo znake života i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu i tokom transporta kolima Hitne pomoći iz Grocke primljeno je u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije na Novom Beogradu oko 13 časova.

Reanimacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastavljena i uspostavljen je rad srca. Danas zbog srčanog zastoja u dva navrata je reanimirana.

“U toku popodneva nastupa pogoršanje opšteg stanja. Mere reanimacije ne daju uspeha. Smrtnih ishod nastupio u 16:15 časova. Planirana je sudska obdukcija”, saopštio je Institut.

Dete staro 12,5 meseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake života.

Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.