Reagovala i Atina: Dešavanje u Severnoj Makedoniji posledica lošeg kredibiliteta EU

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovala i Atina: Dešavanje u Severnoj Makedoniji posledica lošeg kredibiliteta EU

Dešavanja u Severnoj Makedoniji potvrđuju neodgovornost evropskih lidera i nedostatak kredibiliteta Evropske unije, kaže grčka opoziciona partija Siriza.

Saopštenje povodom dešavanja u Severnoj Makedoniji objavilo je i Grčko rešenje, mala desničarska stranka u grčkom parlamentu, u kojoj navode da nakon izjave premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i francuskog veta proizilazi nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaključaka.

Između kojih i taj da su SIRIZA i Nova demokratija "predali" ime Makedonija, da je EU "očuvala svoju čast", da se Sporazum iz Prespe poništava, ali i da su "Skopljanci održali lekciju demokratije", nakon najave izbora.

Iz ove stranke zahtevaju da se održi liderski sastanak u Grčkoj u vezi Prespanskog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"POTVRĐENA NEODGOVORNOST EU LIDERA" Atina reagovala na najavu prevremenih izbora u Skoplju

Izvor: Blic, 20.Okt.2019, 00:40

Dešavanja u Severnoj Makedoniji potvrđuju neodgovornost evropskih lidera i nedostatak kredibiliteta Evropske unije, komentarišu danas iz grčke opozicione partije SIRIZA bivšeg premijera te zemlje Aleksisa Ciprasa, nakon što je Zoran Zaev najavio prevremene parlamentarne izbore, prenosi portal A1on...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.