Različiti stavovi po pitanju izgradnje beogradskog metroa u skupštini grada Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 11:55

Različiti stavovi po pitanju izgradnje beogradskog metroa u skupštini grada Beograda

Predsednica Odborničke grupe Narodna stranka u Skupštini Beograd Marina Lipovac Tanasković rekla je da metro u Srbiji košta 100 miliona evra po kilometru, dok je u Madridu koštao 40 miliona evra po kilometru.

Lipovac Tanasković je ispred Centra "Sava" gde se održava sednica Skupštine grada to nazvala "pljačkom veka", jer je grad planirao tri trase duže od 60 kilometara.

Ona je povodom najava zakona o metrou, rekla da Narodna smatra da je Beogradu potreban metro, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali ne onaj koji spaja ništa i ništa, a da je jednom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da je liniju metroa povukla jedna engleska firma, ali nije rekao da mu je grad Beograd dao instrukcije da će se graditi na Makišu i Adi Huji.

Lipovac Tanasković rekla je da se danas na sednici u Skupštini grada raspravlja o planovima detaljne regulacije, kojima je zajedničko da će sve zelene površine postati građevinsko zemljište.

Predstavnica Pokreta Slobodna Srbija Sanja Stošić rekla je na konferenciji za novinare da se kapaciteti vodizvorišta Makiš smanjuju, da vlast planira da pravi novo vodoizvorište na Velikom ratnom ostrvu, iako su stručnjaci rekli da ta voda nije dobra i da je pitanje kakvu će vodu Beograđani piti.

Predstavnica Pokreta Dveri Radmila Vasić osvrnula se na to što je u pozivu za sednicu Skupštine navedeno da će biti održana u Delta kongresnom centru, odnosno "bivšem Sava centru" i pitala gde je Beogradu gradonačelnik, zašto potpisuje nezakonite odluke, među kojima i prodaju centra "Sava" i pitala koliko će objekata u vlasništvu građana postati "bivše" za vreme aktuelne vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.