Razgovor ministarke pravde sa direktorkom NALED-a: O digitalizaciji, katastru...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 15:58

Razgovor ministarke pravde sa direktorkom NALED-a: O digitalizaciji, katastru...

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas sa izvršnom direktorkom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violetom Jovanović o nastavku saradnje, posebno u oblasti dodatne digitalizacije.

Teme razgovora bile su i spremnost sudova da prihvate elektonska dokumenta, te izmene i dopune Zakona o parničnom postupku i drugih zakona u domenu elektronske dostave sudskih akata.

Popović je zahvalila NALED-u na pomoći Ministarstvu, pre svega, u reformi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upisa prava svojine, kao i na izmeni seta propisa relevantnih za upis u katastar nepokretnosti, a jedan od najznačajnijih rezultata zajedničkog delovanja je reforma sistema razrezivanja poreskih obaveza, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Popović je naglasila da je neophodno obezbediti tehničku podršku i obaviti edukaciju, a potom implementaciju u oblasti elektronske komunikacije građana, privrede i državnih organa, napominjući da u tim oblastima Ministarstvo očekuje pomoć i podršku NALED-a.

Jovanović je zahvalila na uspešnoj saradnji sa Ministarstvom pravde i dodala da je uz pomoć te i drugih institucija pojednostavljen i digitalizovan upis prava svojine u katastar, što je od velike koristi i za građane i za privredu.

Na sastanku je bilo reči i o e-upravi, te omogućavanju e-dostave, kao i dodatnim obukama iz domena digitalizacije.

Sastanku su prisustvovali i savetnik u Kabinetu ministra pravde Branko Ilić, viši savetnik Vladimir Vinš, kao i direktor odeljenja za preduzetništvo i investicije NALED-a Dušan Vasiljević, konsultant Đorđe Vukotić i šef Jedinice za imovinu Jasmina Radovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.