Razgovor Makrona i Trampa: Glavna tema bila je situacija u Libanu nakon katastrofe

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 01:31

Razgovor Makrona i Trampa: Glavna tema bila je situacija u Libanu nakon katastrofe

Sjedinjene Države do sada nisu uputile pomoć

Predsednici SAD i Francuske Donald Tramp i Emanuel Makron razgovarali su danas o zajedničkom radu s drugim zemljama u slanju hitne pomoći Libanu, čiju je prestonicu Bejrut nedavno pogodila razorna eksplozija, saopštila je Bela kuća.

U telefonskom razgovoru dvojica lidera su "izrazili duboko žaljenje zbog gubitka života i razaranja Bejruta", navodi se u saopštenju Bele kuće.

U razornoj eksploziji u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poginule su 154 osobe, ranjeno je oko 5.000 i razoren je ili oštećen veliki deo libanske prestonice.

Francuska i druge zemlje poslale su hitnu pomoć u Liban, uključujući lekare, kao i tone medicinskog materijala i hrane.

.

Makron je u četvrtak posetio Bejrut i uveravao okupljene ljude koji su ga putem susretali da pomoć neće doći u "korumpirane ruke".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.