Brnabić i Han: Neophodno sačuvati stabilnost regiona

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Han: Neophodno sačuvati stabilnost regiona

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom.

Oni su razgovarali o neophodnosti da se sačuva regionalna stabilnost, a složili su se i da se sva bilateralna pitanja sa susedima moraju rešavati dijalogom. Istovremeno mora da se razvija ekonomska saradnja, kao zajednička osnova za napredak svih zemalja u regionu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kada je u pitanju dijalog sa Prištinom, komesar Han se osvrnuo na jučerašnji neformalni ministarski sastanak u Beču i ponovio da svaki dogovor mora da doprinese miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Brnabić je naglasila spremnost Beograda za nastavak dijaloga, ali i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, kao neispunjene obaveze Prištine u okviru Briselskog sporazuma.

Han boravi u Srbiji povodom svečanog otvaranja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, u čiju je izgradnju Evropska unija uložila više od 30 miliona evra.

Premijerka je zahvalila evropskom komesaru na finansijskoj pomoći uloženoj za obnovu mosta.

Takođe ga je obavestila o istraživanju Ministarstva za evropske integracije, prema kojem 55 posto građana Srbije podržava učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.