Razbijeni prozori na Crnogorskom kulturnom centru

Izvor: S media, 22.Apr.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijeni prozori na Crnogorskom kulturnom centru

Nepoznati počinioci razbili su prozore na Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, rekao je danas predsednik Crnogorske partije u Srbiji Nenad Stevović.

Stevović u izjavi agenciji Beta tvrdi da je to još jedan u nizu pokušaja, kako je naveo, zastrašivanja crnogorske zajednice u Srbiji.

Jadranka Šešelj: Zaštititi penzionere

Dačić: SPS je "nastavljač Titove partije"

Tadić: Neću se više kandidovati za predsednika

"Incidenti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se uvek dešavaju u trenucima kada crnogorska zajednica u Srbiji pravi uspeh i korača napred", rekao je Stevović, čija je stranka podnela prijavu za učešće na pokrajinskim i parlamentarnim izborima, 6. maja.

Incident u Lovćencu se desio prošle noći.

Stevović smatra da je to uzrok incidenta i da je, kako je naveo, "očigledno da neko u Beogradu ne može da izdrži" to što Crnogorska partija želi da učestvuje na izborima.

"Očekujemo od države da pronadje vinovnike incidenta, ali i da napokon počne da rešava otvorena pitanja, kao što je zahtev crnogorske zajednice da crnogorski jezik bude u službenoj upotrebi u opštinama Kula i Vrbas, ali i da nam omogući da formiramo Nacionalni savet Crnogoraca u Srbiji", rekao je Stevović.

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji su zakazani za 6. maj.

(Beta, foto: vijesti.me)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.