Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijena zločinačka grupa za međunarodnu prostituciju

Zagrebačka policija razbila je međunarodnu zločinačku skupinu, koja je od jula pretprošle godine angažovala više djevojaka iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine radi pružanja ilegalnih seksualnih usluga u hotelima u Njemačkoj.

Policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila deset osoba, od kojih pet, u dobi od 25 do 51 godine, tereti za zločinačko udruženje, a preostalih pet, u dobi od 30 do 40 godina, zbog prostitucije.

Zločinačko udruženje je, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << još četiri hrvatska državljanina, organizirao i vodio njemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj u čijoj su organizaciji prostitutke pružile najmanje 2000 seksualnih usluga po ukupnoj cijeni od 650.000 kuna.

U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je u koordinaciji Uskoka, surađivala s njemačkom policijom, policijskim časnikom za vezu u njemačkom Veleposlanstvu u Zagrebu te bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Svi osumnjičeni su završili u pritvoru, a kazneno su prijavljeni Uskoku i zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu. Policija je utvrdila da se s pet osumnjičenih osoba, među kojima je organizator skupine, udružilo i više nepoznatih muškaraca i žena.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojke iz Srbije radile kao prostitutke u Nemačkoj

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Zagrebačka policija razbila je međunarodni lanac prostitucije i uhapsila više osoba, koje su od jula 2013. godine angažovale devojke iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine radi prostitucije u hotelima u Nemačkoj...Petoro uhapšenih policija tereti za zločinačko udruživanje, a preostalih petoro...

Nastavak na Blic...

RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE: Hrvatice prodavali za 60 evra, evo koliko su koštale Srpkinje i Bosanke

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jan.2015

Zagrebačka policija razbila je međunarodnu zločinačku grupu, koja je od jula 2013.godine angažovala više devojaka iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine radi pružanja ilegalnih seksualnih usluga u hotelima u Nemačkoj. Policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila deset osoba, od...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.