Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ravnu Romaniju zahvatilo jako nevrijeme

SOKOLAC - Jako nevrijeme praćeno gradom koje je zadesilo područje Ravne Romanije nanijelo je štetu na mladom povrću i voćnjacima, a jaka grmljavina izazvala je kvarove na brojnim kućnim električnim uređajima.

U domaćinstvu Antonić na Ravnoj Romaniji kažu za Srnu da je jako nevrijeme trajalo juče od 15.30 do 17.00 časova i da je grad obijelo na njihovim imanjima.

"Oštećeno je povrće, tek oformljeni plodovi voća, a lokalni makadamski put je odnijela voda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tako da je neophodna hitna popravka", kažu Antonići.

Oni su za razliku od većine komšija na vrijeme isključili sve kućne aparate, pa su tako izbjegli kvarove.

Pedesetogodišnji domaćin Mile Lizdek sa Ravne Romanije kaže da ne pamti tako jako nevrijeme, koje je istim intezitetom trajalo oko dva časa.

Lizdek navodi da je jaka grmljavina, kakva se rijetko čuje, nanijela mnogo štete mještanima koji nisu na vrijeme isključili kućne aparate, te dodao da su jutros otežane telefonske veze.

U elektrodistributivnoj radnoj jedinici Sokolac potvrdili su da je juče u popodnevnim časovima više puta dolazilo do prekida u isporuci struje potrošačima zbog nevremena koje je zahvatilo Ravnu Romaniju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.