Rat u Bosni i Hercegovini i opsada Sarajeva: Hotel Holidej In, bastion otpora i novinarski dom na liniji fronta

Izvor: B92, 17.Avg.2022, 07:00

Rat u Bosni i Hercegovini i opsada Sarajeva: Hotel Holidej In, "bastion otpora" i novinarski dom na liniji fronta

Tokom rata u BiH, hotel je postao drugi dom novinarskim ekipama iz celog sveta.

Slobodanka Lizdek, prevoditeljka i TV producentkinja i Hajro Rovčanin, ugostitelj, upoznali su se u Sarajevu, u hotelu Holidej In, za vreme rata u Bosni i Hercegovini.

"Bio je to bastion otpora i želje da se reč o tome šta se zapravo dešava u Sarajevu pošalje u svet", opisuje Lizdek za BBC na srpskom.

Hotel tri decenije kasnije i dalje radi, a posle rata nastavilo se i prijateljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hajra i Slobodanke.

Kakve ih emocije vezuju za žuto-braon građevinu, kako je bilo boraviti i raditi u njoj tih godina i šta je Holidej In za njih danas?

Pripremila: Dejana Vukadinović

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rat u Bosni i Hercegovini: Hotel Holidej In – od Olimpijskih igara do novinarskog utočišta na liniji fronta u Sarajevu

Izvor: Danas, 17.Avg.2022

Francoise De Mulder/Roger Viollet via Getty ImageAntiratni protesti u Sarajevu 6.aprila 1992 U građevini žuto-braon boje koja i danas dominira panoramom Sarajeva, juna 1992. odvijao se zaseban život. „Odete napolje, radite, a granate padaju, pa se vratite u hotel, a tamo ljudi piju kafu, idete na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.