Rat je skoro završen, vratiti pola miliona Sirijaca

Izvor: B92, 10.Nov.2017, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat je skoro završen, vratiti pola miliona Sirijaca"

Ultradesničarska stranka Alternativa za Nemačku pozvala je na repatrijaciju pola miliona sirijskih izbeglica koje žive u Nemačkoj.

AfD je navela da je rat skoro završen i da je predsednik Bašar el-Asad pozvao izbeglice da se vrate kući.

To je prvi predlog te stranke od kada je ušla u donji dom parlamenta nakon opštih izbora održanih krajem septembra, prenosi Rojters.

U predlogu AfD navodi da bi nova nemačka vlada odmah trebalo da počne pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa sirijskim vlastima povodom repatrijacije izbeglica.

"Taj sporazum bi trebalo da osigura da će povratnici biti prihvaćeni u Siriji i smešteni u bezbednim zonama", naveo je AFD u saopštenju, koje su potpisala dva stranačka lidera Aleksander Gauland i Alis Vajdel.

Ranije danas sirijska vojska je proglasila pobedu nad takozvanom Islamskom državom, navodeći da je oduzimanje poslednjeg grada iz ruku džihadista označilo kraj njihove trogodišnje vladavine u regionu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AfD: Započeti repatrijaciju sirijskih izbeglica

Izvor: Blic, 10.Nov.2017

Ultradesničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD) pozvala je juče na repatrijaciju pola miliona sirijskih izbeglica koje žive u Nemačkoj i navela da je rat skoro završen i da je predsednik Bašar el-Asad pozvao izbeglice da se vrate kući...To je prvi predlog te stranke od kada je ušla u donji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.