Rasturena jedna od najvećih kriminalnih bandi

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 18:40

Rasturena jedna od najvećih kriminalnih bandi

Najmanje 65 osoba, većinom kineskih državljana, uhapšeno je u akciji španske policije kojom je rasturena jedna od najvećih kriminalnih bandi.

Banda je uzgajala kanabis i krijumčarila ga širom Evrope, saopštila je danas policija.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju državnih i katalonskih regionalnih policijskih organa, hapšenja su sprovedena u više španskih gradova, Portugalu i Holandiji, prenosi Asošiejted pres.

Policija je identifikovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminalnu grupu kao "Bandu Fuđena", čime se aludira na istočnu kinesku pokrajinu, iz koje potiču dve glavne porodice, koje su formirale bandu.

Grupa je uglavnom delovala iz baze u Barseloni, na severoistoku Španije, prenosi AP.

Više od 350 pripadnika bezbednosnih snaga, uz pomoć Evropola pretresli su 29 velikih skladišta i druge lokacije u Barseloni, Taragoni, Ovijedu, Hihonu i Bilbau, kao i privatne rezidencije u Portugalu i Holandiji

Policija navodi da je otkriveno 13 plantaža u zatvorenom prostoru, sa skoro 40.000 stabljika marihuane, čiji bi ubrani pupoljci mogli da budu prodati za šest miliona evra na evropskom tržištu.

Inspektor katalonske policije Toni Saljeras rekao je da se protiv ove grupe vodi istraga i zbog otmica i drugih zločina počinjenih zbog sukoba sa drugim domaćim i stranim kriminalnim grupama radi uspostavljanja kontrole nad proizvodnjom i prodajom marihuane.

On je dodao da kineske vlasti pružaju pomoć u sprovođenju istrage o mogućoj trgovini ljudima i pranju novca, zločinima koji se dovode u vezu sa delovanjem bande.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.