Raspisana poternica za vođom kriminalnog klana: Lukin čovek naredio Šaranovićevo ubistvo?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 06:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisana poternica za vođom kriminalnog klana: Lukin čovek naredio Šaranovićevo ubistvo?!

Slobodan je ubijen prošle godine u martu

Crna Gora je raspisala međunarodnu poternicu za Baraninom Alanom Kožarom zbog sumnje da je po nalogu Luke Bojovića organizovao kriminalnu grupu koja je ubila Slobodana Šaranovića (79) u martu prošle godine u Budvi. Šaranović je samo jedna žrtva u nizu dva zaraćena klana iz Srbije i Crne Gore.

Pročitajte i:

Poternica za vođom barske kriminalne grupe, za koga se veruje da je egzekuciju organizovao po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bojovićevom nalogu iz osvete za ubistvo mlađeg brata Nikole, raspisana je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Šaranović je ubijen 11. marta prošle godine ispred svog stana u Budvi. Ubice su se dovezle u crnom BMW-u, prišle mu sa leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Ispalile su u njega više od 15 metaka, ali za sada nema informacija da li je policija identifikovala i njih. U momentu zločina u Šaranovićševoj kući bile su njegova supruga i ćerka, ali one dok su istrčale atentatori su pobegli. Policija je dan kasnije našla zapaljen automobil i automatsku pušku, koji su veštačeni.

Do saznanja da je Kožar organizovao ubistvo istražitelji su došli na osnovu određenih materijalnih tragova, koji ga nesumnjivo dovode u vezu sa zločinom. Odmah posle likvidacije čoveka koji je bio optužena da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, operativna saznanja su ukazivala da iza ove egzekucije stoji barska kriminalna grupa i da je sve odrađeno po nalogu starijeg Bojovića koji je tada kao i sada bio u španskom zatvoru. Saslušani su svi viđeniji članovi barske kriminalne grupe, sa sada osumnjičenim Kožarom na čelu, ali su svi imali alibi za ubistvo.

Uprkos alibijima, istraga je i dalje bila usmerena ka kriminalnoj organizaciji iz Bara. U prilog toj pretpostavci išla je i Šaranovićeva prijava budvanskoj policiji tri meseca pre nego što je ubijen.

Šaranović je podneo prijavu da ga je nepoznati Nišlija presreo na ulici, nakon što je izašao iz zatvora, i umesto da puca u njega ispričao mu ko ga je poslao, ali da se predomislio i da to ne može da uradi. Kako je policija utrvrdila Nišlija je bio povezan sa bio blizak prijatelj sa Baraninom Lukom Đurovićem, posle čije pogibije je na mesto vođe klana došao Alan Kožar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.