Raspisan konkurs za projekte iz oblasti kulturnog nasleđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za projekte iz oblasti kulturnog nasleđa

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji u 2019. godini.

Konkurs je otvoren do 21. februara 2019. godine, a pravo učešća imaju ustanove i druga pravna lica registrovana za poslove zaštite kulturnog nasleđa i bibliotečko-informacione delatnosti, koji ove poslove obavljaju kao svoju pretežnu delatnost, a na osnovu zakona i drugih propisa kojima se reguliše zaštita >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kulturnog nasleđa i bibliotečko-informaciona delatnost.

Pravo učešća nemaju ustanove kulture čiji je osnivač Republika Srbija, koje se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Na konkursu mogu da učestvuju i druga pravna lica koja se bave edukacijom, promocijom i prezentacijom kulturnog nasleđa i bibliotečko-informacione delatnosti u saradnji sa ustanovama registrovanim za obavljanje ovih delatnosti, o čemu, uz konkursnu dokumentaciju, dostavljaju mišljenje nadležne ustanove zaštite ili biblioteke.

Na sajtu Ministarstva mogu se preuzeti formulari za učešće na konkursu, u zavisnosti od oblasti za koju se prijavljuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.