Rami se priviđaju zavere protiv njega i Tačija zbog svađe oko ministra (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rami se priviđaju zavere protiv njega i Tačija zbog svađe oko ministra (VIDEO)

Albanski premijer Edi Rama ponovo je večeras kritikovao predsednika Iljira Metu zbog odbijanja da potpiše imenovanje Genta Čakaja, Albanca s Kosova i Metohije, za ministra spojnih poslova Albanije.

Meta je to odbio s obrazloženjem da je Čakaj mlad i neiskusan, kao i da je njegovo zalaganje za ideju Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom "opasna", ali i da je bezbednosna provera u vezi s njim manjkava.

Rama je u jednoj televizijskoj emisiji večeras rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Meta koristi Čakaja kao "topovsko meso" protiv njega kao albanskog premijera i kosovskog predsednika Hašima Tačija, te da "fabrikuje smešnu antialbansku zaveru".

Ocenio je da je Meta izgubio političku bitku navodeći da on kao predsednik Republike treba da garantuje ustav, nacionalno jedinstvo, nezavisnost vlasti, a ne da iznosi mišljenje, prenosi ATA.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.