Rama: Nepravedan poziv Specijalnog suda Kadriju Veseljiju

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Nepravedan poziv Specijalnog suda Kadriju Veseljiju

Albanski premijer Edi Rama rekao je nakon što je Specijalni sud za zločine OVK u Hagu pozvao predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija da se početkom decembra javi u taj sud, da ne preostaje ništa drugo osim da se kaže istina "koja je stečena ratom".
Edi Rama je na Tviteru napisao da "ma koliko bio nepravedan poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Specijalnog suda za zločine OVK ne preostaje ništa drugo do da se kaže istina o pravima jednog naroda koja je stečena ratom".

"To bi bez OVK bilo uskraćeno. Solidarnost sa Kadrijem Veseljijem", napisao je Rama na Tviteru.
Nekadašnji šef obaveštajne službe OVK, Kardi Veselji, sledeći je u dugom nizu bivših komandanata OVK koje ispituje Specijalni sud za zločine OVK.
Veselji će se pred sudom pojaviti 4. decembra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"OVK je ponosni deo mog života!" Isplivala NIKAD VIĐENA SLIKA VESELJIJA: U ovoj uniformi je UBIJAO SRBE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019

Specijalni sud u Hagu poslao je juče Veseljiju poziv na saslušanje..Nikad viđena slika predsednika Skupštine Kosova i lidera DPK Kadrija Veseljija u uniformi OVK objavljena je danas u prištinskim medijima...To je jedna od retkih fotografija Veseljija u uniformi OVK-a...zakazano za 4. decembar...Lider...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.