Radulović pozvao italijanske investitore da ulažu u Srbiju

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović pozvao italijanske investitore da ulažu u Srbiju

Ministar privrede Saša Radulović pozvao je večeras italijanske privrednike i investitore, kao i članove Komore italijansko-srpske komore da se aktivno uključe u programe Vlade Srbije, a posebno u privatizaciji 153 preduzeća koja su u restruktuiranju i na taj način pomognu razvoju srpske privrede.

Na ceremoniji dodele godišnje nagrade Komore italijansko-srpskih privrednika "G.M. Leonardi" firmi "SIM Industry service" D.O.O, Radulović je istakao da očekuje da se što više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << italijanskih kompanija, kako one koje već posluju u Srbiji, tako i one iz matične države, uključe u privredne tokove naše zemlje i investiraju, jer će to biti dragoceno za Srbiju na putu ka EU, kako bi pospešili privredni razvoj i otvorili nova radna mesta.

Radulović je podsetio da se spisak pomenutih preduzeća već nalazi na sajtu Ministarstva privrede.

- Poziv je otvoren, očekujemo da ćemo do kraja godine srediti unutrašnje stanje u tim preduzećima, napraviti čiste bilanse, kako bi investitori mogli da dođu - rekao je Radulović.

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco (Giuseppe Manzo) istakao je 2013. godina rekordna po visini spoljnotrgovinske razmene Srbije i Italije koja je ižnosila oko dve milijarde evra, a sve je počelo sa investicijiom Fijata koji je danas najveći srpski izvoznik.

- Danas u Srbiji posluje više od 500 italijanskih firmi, u velikom broju privrednih grana, i zapošljavaju više od 20.000 radnika, čime daju značajni doprinos zapošljavanju - naveo je Manco.

On je najavio da je italijansko-srpska komora privrednika zvanično najveća asocijacija stranih privrednika u Srbiji sa 222 člana.

- Šta nam je sledeći cilj? To je Evropa - naglasio je italijanski diplomata i nagovestio da će jedan od najznačajnijioj sastanaka za pridruživanje Srbije u EU biti održan sledeće nedelje u Briselu.

Svečanosti su prisustvovali i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić i vršilac dužnosti direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Vladimir Milenković, kome je ovo prvo pojavljivanje u javnosti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poziv italijanskim investitorima da ulažu u Srbiji

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Poziv italijanskim kompanijama i članicama Komore italijansko-srpskih privrednika da razmisle o privatizaciji 153 preduzeća u restrukturiranju, uputio je ministar privrede Saša Radulović. Privrednici iz Italije zainteresovani za ulaganje traže samo jasna pravila i stabilnost, poručio Andrea Simončeli....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.