Radončić na izbornoj listi Samoopredeljenja, oglasila se na albanskom

Izvor: B92, 17.Jan.2021, 15:12

Radončić na izbornoj listi Samoopredeljenja, oglasila se na albanskom

Priština -- Pokret Samoopredeljenje objavio je spisak poslanika za izbore 14. februara, a Bernarda Radončić je jedno od imena koje je privuklo pažnju javnosti.

Radončić je inače iz Kosovske Mitrovice, a živi u Danskoj.

"Izuzetno sam srećna što je naša aktivistkinja iz Danske Bernarda Radončić izborila pravo da bude na izbornoj listi poslanika u Skupštini Kosova. Mi želimo Bernardu u Skupštini Kosova, jer ona najbolje predstavlja dijasporu i uopšte interese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana Kosova", rekla je koordinatorka Samoopredeljenja Maljesore Đerguri.

Radončić, koja je izbornoj listi ima broj 86, rekla je da je rođena u Danskoj, ali da je albanskog porekla.

"Rođena sam i odrasla u Danskoj. Moj otac je poreklom iz Crne Gore, ali rođena sam u Srbici. Majka mi je iz okoline Trepče, a živeli smo u Mitrovici pre emigracije u Dansku. Moja kandidatura za poslanika u Skupštini Kosova započela je mojim aktivizmom u Pokretu Samoopredeljenje u Danskoj. Moja pripadnost je čista, 100 odsto albanska sa punim ponosom, a moja porodica i moj porodični krug potiču iz porodica sa čistom patriotskom tradicijom", napisala je ona na Fejsbuku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.