Radojičić i Li o KiM: Mirno rešenje - najbolje rešenje

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić i Li o KiM: Mirno rešenje - najbolje rešenje

Kina daje podršku Srbiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za rešavanje trenutne situacije na KiM, a povodom poslednjih poteza Prištine, poručio je danas kineski ambasador Li Mančang u razgovoru sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.

Li je posle sastanka rekao novinarima da Kina poštuje Srbiju i njen teritorijalni integritet, kao i da ima puno razumevanje za tešku situaciju u kojoj se Srbija i Srbi sa KiM nalaze.

- Svi vidimo da cela međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zajednica zahteva da Priština povuče ovu meru - ukazao je Li, koji se ranije danas sastao i sa predsednikom Vučićem.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da su se on i kineski amasador saglasili da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi jedinu moguću politiku u ovom trenutku - politiku mira, razgovora i načina da se smiri tenzija na KiM.

- Celokupna zajednica je saglasna i evropska i svetska, nadam se, da se ovaj problem mora rešiti na miran način. Ambasador je dao podršku Srbiji, predsedniku Vučiću i svima nama da idemo u dobrom pravcu da je mirno rešenje, najbolje rešenje - podvukao je Radojičić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.