Racija u Nemačkoj: Policija pretresala stanove iračke bande

Izvor: B92, 22.Maj.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racija u Nemačkoj: Policija pretresala stanove iračke bande

Policija nemačke pokrajine Rajne-Vestfalije na zapadu zemlje pretresla je 49 stanova, kuća i lokala povezanih sa bandom iz Iraka.

Oni se sumnjiče da su umešani u trgovinu ljudima, prodaju droge, ilegalnog oružja i falsifikovanja ličnih dokumenata.

U raciji koja je obavljena u 11 gradova najviše pretresa bilo je u Kelnu i Rurskoj oblasti, saopštila je policija Esena, prenosi AP.

Navodi se da su meta racija bile prostorije 34 pripadnika bande El Salam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 313, a da su pre svega tražili dokaze o njihovim kriminalnim aktivnostima.

Tokom racije uhapšena je jedna osoba i oduzeti su kompjuteri, fleševi, droga, novac i falsifikovani novac.

"Prema trenutnim saznanjima, to je bila uspešna akcija protiv organizovanog kriminala", izjavio je ministar unutrašnjih poslova pokrajine Rajna Vestfalija Herbert Rojl i dodao da je racija pripremana mesecima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UDAR NA BANDU EL SALAM 313: Lov na iračku mafiju u 11 gradova u Nemačkoj! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Maj.2019

Policija nemačke pokrajine Rajne - Vestfalije na zapadu zemlje, pretresla je 49 stanova, kuća i lokala povezanih sa bandom iz Iraka koja se sumnjiči da je umešana u trgovinu ljudima, prodaju droge, ilegalnog oružja i falsifikovanja ličnih dokumenata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.