RUSKI LEKARI NAVALJNOM SPASILI ŽIVOT! Potrebno da se preispita slučaj, najbitnije je da sačuva zdrav razum

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 13:08

RUSKI LEKARI NAVALJNOM SPASILI ŽIVOT! Potrebno da se preispita slučaj, najbitnije je da sačuva zdrav razum

Ruski lekari odgovorili na uvrede Navaljnog

Brz oporavak Alekseja Navaljnog govori da su ruski lekari uspeli da mu spasu život, uprkos stalnom mešanju u rad trećih lica, navodi se u saopštenju regionalnog ogranka Sindikata zdravstvenih radnika u Omsku.

- Samo lekarsko saosećanje i razumevanje činjenice da je pacijent ne tako davno preživeo težak period u životu, sprečavaju nas u najoštrijim ocenama rečenog i od proceduralniih radnji. Uvreda nije naneta samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lekarima jedne bolnice, nego celom zdravstvenom sistemu u Omsku. Činjenica da se gospodin Navaljni danas brzim tempom vraća aktivnom životu govori da mu je u Omsku spasen život - navodi se u saopštenju.

Prema rečima lekara, slučaj Navaljnog je bio neobičan, ali nije unikalan, nije najteži, niti najzanimljiviji od onih sa kojima su se zaposleni u omskoj bolnici № 1 do sada susretali.

- Naravno, Aleksej Navaljni još treba da preispita ono što se desilo, isto kao što mora da koriguje navike i postane pažljiviji prema svom zdravlju. Prema našem mišljenju, na tom putu je glavno da sačuva zdrav razum, da trezveno procenjuje životne realije i da ostane čovek - poručuju omski lekari.

Ovim su omski lekari odgovorili Navaljnom koji je ih optužio "da mu nisu pružili adekvatnu medicinsku pomoć".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.