RUSKI HELIKOPTERI POSTAJU NEPOBEDIVI: Dobiće neverovatan dodatak, kombinacija više smrtonosnih oružja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 08:14

RUSKI HELIKOPTERI POSTAJU NEPOBEDIVI: Dobiće neverovatan dodatak, kombinacija više smrtonosnih oružja

Program se već primenjuje

Rusija relizuje program za pravljenje sistema za borbenu interakciju između helikoptera i bespilotnih letelica, izjavio je direktor kompanije "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev.

- Program modernizacije, kojim se bavi Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u okviru državnih narudžbina za vojsku, prilično je veliki. Zahtevi za helikoptersku tehnologiju i intelektualnu podršku su visoki. Imam u vidu razvoj sistema i visokoprecizno oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je on na izložbi "Heli Raša".

Kako je rekao, program se već primenjuje. U pitanju je veza pilota helikoptera sa grupama dronova.

Mihejev je dodao da ruski holding "Helikopteri Rusije" državne korporacije "Rosteh" intenzivno realizuje programe za modernizaciju helikopterske tehnologije i uvođenje novih modela na tržište.

Prema njegovim rečima, to je takođe sa pojavom novih konkurenata na tržištu iz Kine i Indije.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.