RUSKA VOJSKA U POKRETU! Krimom odzvanja topot formacija, Vazdušno-desantne snage na čelu kolone (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 13:02

RUSKA VOJSKA U POKRETU! Krimom odzvanja topot formacija, Vazdušno-desantne snage na čelu kolone (VIDEO)

Trenutno vojne jedinice i formacije marširaju do železničkih utovarnih stanica i aerodroma

Ruska vojska, koja je učestvovala u iznenadnoj proveri borbene gotovosti na jugu i zapadu zemlje, počela je da se vraća u mesta svog stalnog baziranja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- , ukrcavaju se na desantne brodove, železničke platforme i avione vojno-transportne avijacije - navodi se u saopštenju.

Ističe se da se u baze vraćaju snage Južnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage.

Osnovna faza vojnih vežbi Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih snaga u okviru iznenadne provere borbene gotovosti održana je na poligonu "Opuk" na Krimu 22. aprila.

U manevrima je učestvovalo više od 10.000 vojnika, 1.200 jedinica naoružanja i vojne tehnike, od čega više od 40 brodova i čamaca, 20 brodova za podršku, do 200 letelica, uključujući 40 aviona Vojno-transportne avijacije.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naredio da se do 1. maja vrate u baze snage koje su učestvovale u vojnim vežbama na jugu Rusije.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Ruske snage nakon vežbi napuštaju Krim prema matičnim bazama

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2021

Veći deo ruskih snaga koje su tokom poslednjih nedelja bile raspoređene u blizini napete ukrajinske granice sada su se počele vraćati u svoje matične baze, sopštili su komandanti armija. Snimke koje je objavilo Ministarstvo odbrane pokazuju tenkove kako ulaze na desantne brodove nakon učešća...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.