RUSKA VOJSKA NEMA RAVNOG: Ministar odbrane ponosno saopštio napredak i nova ulaganja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 00:36

RUSKA VOJSKA NEMA RAVNOG: Ministar odbrane ponosno saopštio napredak i nova ulaganja

Ruske Oružane snage su po udelu savremene tehnike u strateškim nuklearnim snagama prevazišle najjače vojske sveta, izjavio je Sergej Šojgu

- Kada govorimo o strateškim nuklearnim snagama nivo savremenog oružja iznosi 86 odsto. Takav nivo nije dosegla nijedna vojska sveta. To su izuzetni pokazatelji - rekao je ministar odbrane Šojgu.

Ako govorimo o drugim vidovima vojske taj nivo iznosi 70 odsto i stalno se povećava, dodao je on.

Šojgu ističe da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moć ruske vojske uvećava na račun činjenice da je privreda stala na stabilne noge.

Šojgu je rekao i da je Rusija već proizvela borbene robote sa veštačkom inteligencijom koji mogu da ratuju samostalno.

- Počela je serijska proizvodnja borbenih robota. Postoje ne samo eksperimentalni modeli već i roboti koji se mogu prikazati u naučno-fantastičnim filmovima kako ratuju samostalno - rekao je Šojgu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.