RUSKA MORNARICA DOBIJA PREMOĆNO POJAČANJE: Šojgu otkrio - Admiral Nahimov posedovaće UDARNO ORUŽJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 17:15

RUSKA MORNARICA DOBIJA PREMOĆNO POJAČANJE: Šojgu otkrio - "Admiral Nahimov" posedovaće UDARNO ORUŽJE

"Admiral Nahimov" je krstarica projekta 1 144 "Orlan"

Teška nuklearna raketna krstarica "Admiral Nahimov" će nakon modernizacije postati nosač moćnog udarnog oružja, najnovijih protivavionskih raketnih i protivpodmorničkih sistema, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, prenosi televizija "Zvezda".

- Trenutno se instalira oprema i u toku su električni radovi. Zatim je neophodno pripremiti brod i njegove sisteme naoružanja kako bi se započela testiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - precizirao je Šojgu.

Kako je istakao, remont i modernizacija krstarice "Admiral Nahimov" odvijaju se u preduzeću "Sevmaš" u okviru realizacije državne odbrambene narudžbine.

U junu je generalni direktor Ujedinjene korporacije za brodogradnju Aleksej Rahmanov izjavio da je planirano da se remont krstarice završi 2022. godine, a pres-služba "Sevmaša" je saopštavala da će "Admiral Nahimov" nakon modernizacije biti najmoćniji brod u ruskoj Ratnoj mornarici.

. Trenutno se u sastavu ruske flote nalazi samo jedan brod ovog projekta - "Petar Veliki".

"Admiral Nahimov" je poslat na remont i modernizaciju 1999. godine.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.