RUSKA FREGATA ZAPUCALA ŽESTOKO! Crnomorska flota raznela metu na udaljenosti od 40 kilometara

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 10:05

RUSKA FREGATA ZAPUCALA ŽESTOKO! Crnomorska flota raznela metu na udaljenosti od 40 kilometara

Misija uspešno izvršena

Posada fregate "Admiral Grigorovič" iz sastava Crnomorske flote izvela je tokom manevara istovremeno gađanje raketa iz protivbrodskih sistema "Bal" i "Utjos".

- Tokom manevara a posle lansiranja rakete Progres iz lansirnih sistema Utjos jedinica protivvazdušne odbrane fregate Admiral Grigorovič detektovao je i počeo praćenje vazdušnog cilja. Nakon primene protivvazdušnog sistema Štilj vazdušni cilj je uspešno uništen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na udaljenosti većoj od 40 kilometara - navodi se u saopštenju Crnomorske flote.

Pored toga, sistem "Bal" je tokom vežbi uništio borbenu grupu uslovnog protivnika na obalama manje i veće udaljenosti.

U cilju osiguranja bezbednosti morski poligon u akvatoriji Crnog mora je bio zatvoren za plovidbu, za šta je angažovano 20 borbenih i pomoćnih brodova.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.