RUSIJA PRONAŠLA JAKOG SAVEZNIKA: Imaće zajednički PVO sistem, granice postaju nedodirljive za neprijatelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 12:07

RUSIJA PRONAŠLA JAKOG SAVEZNIKA: Imaće zajednički PVO sistem, granice postaju nedodirljive za neprijatelje

Glavni zadatak ovog sistema je da obezbedi zaštitu granica zemalja u vazdušnom prostoru

Rusija i Tadžikistan stvaraju zajednički sistem za protivvazdušnu odbranu (PVO) – planirano je da sporazum na tu temu bude potpisan u utorak, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- U cilju povećanja pouzdanosti zaštite državne granice u vazdušnom prostoru, pripremili smo nacrt sporazuma o stvaranju Zajedničkog regionalnog sistema PVO Ruske Federacije i Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tadžikistan. Predlažem da se na kraju sastanka ovaj sporazum potpiše - rekao je Šojgu na početku sastanka sa kolegom Šeralijem Mirzom u Dušanbeu.

Zajednički sistem PVO Zajednice Nezavisnih Država (ZND) stvoren je pre više od 26 godina, 10. februara 1995. godine, uz učešće 10 zemalja zajednice. Danas u sistemu učestvuje sedam država – Rusija, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan i Uzbekistan.

Glavni zadatak ovog sistema je da obezbedi zaštitu granica zemalja ZND u vazdušnom prostoru, zajedničku kontrolu poretka njegove upotrebe i uzajamno obaveštavanje o vazdušno-kosmičkoj situaciji.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija i Tadžikistan stvaraju zajednički sistem PVO

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021

Rusija i Tadžikistan stvaraju zajednički sistem PVO, sporazum o ovoj temi treba da bude potpisan u utorak, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu. "U cilju povećanja pouzdanosti zaštite državne granice u vazdušnom prostoru, pripremili smo nacrt sporazuma o stvaranju Zajedničkog regionalnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.