RUSIJA PRIVODI KRAJU SVOJU BITKU SA KORONOM: Do leta sledeće godine većina stanovništva će biti vakcinisana

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2020, 13:11

RUSIJA PRIVODI KRAJU SVOJU BITKU SA KORONOM: Do leta sledeće godine većina stanovništva će biti vakcinisana

Za godinu dana sve laboratorije mogu proizvesti 80 miliona vakcina, što će omogućiti da se prekine nekontrolisano širenje infekcije.

Planirano je da se do leta sledeće godine protiv virusa korona vakciniše većina stanovništva Rusije, rekao je direktor centra "Gamalej", Aleksandar Gincburg.

On je precizirao da je potrebno vakcinisati dve trećine stanovništva da bi situacija bila pod kontrolom, odnosno 70-75 miliona ljudi. Pritom, kako je rekao, to ne znači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpunu pobedu nad virusom.

- Plašim se da ćemo stalno imati bitke i poraze u borbi protiv ovim patogenom, sve dok ne počne masovna vakcinacija - precizirao je Gincburg.

Prema njegovim rečima, za godinu dana sve laboratorije mogu proizvesti 80 miliona vakcina, što će omogućiti da se prekine nekontrolisano širenje infekcije.

Rusija je u avgustu registrovala prvu u svetu vakcinu protiv virusa korona "Sputnik V", koju je razvio centar "Gamalej" zajedno sa ruskom fondom za direktne investicije.

Testiranje je pokazalo da vakcina razvija visok humoralni i ćelijski imunološki odgovor kod sto odsto ispitanika i da ne izaziva neželjene reakcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.