RUSIJA POČELA SA TESTIRANJEM KOMBINACIJE VAKCINA: Sa kojim cepivom se najbolje kombinuje Sputnjik lajt?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 11:40

RUSIJA POČELA SA TESTIRANJEM KOMBINACIJE VAKCINA: Sa kojim cepivom se najbolje kombinuje Sputnjik lajt?

Počelo testiranje kombinacije vakcina Sputnjik lajt i AstraZeneka

Rusko Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je kliničko testiranje kombinacije vakcina protiv virusa korona "Astra zeneka" i "Sputnjik lajt" u Rusiji.

Testiranja su počela u ponedeljak, pokazuje državnom registru odobrenja za klinička ispitivanja.

Testiranje bezbednosti i imunogenosti kombinacije preparata AZD1222 i rAd26-S biće obavljeno na 150 odraslih osoba. Kako je planirano, ono >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će trajati do 2. marta 2022. godine.

Istraživanja će biti obavljeno u tri medicinske organizacije u Sankt Peterburgu.

Podsetimo, vakcina "Sputnjik lajt" je prošlog meseca puštena u promet u Rusiji i najviše se koristi za vakcinaciju osoba koje su već prebolele koronu i kao treća doza – za osobe koje su već vakcinisane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.