RUSIJA MOTRI SVAKI KORAK AMERIKE! Napravljen sistem ranog upozorenja za raketni napad! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 14:21

RUSIJA MOTRI SVAKI KORAK AMERIKE! Napravljen sistem ranog upozorenja za raketni napad! (VIDEO)

Rusija je napravila osnovni svemirski segment sistema upozorenja o raketnom napadu koji omogućava neprekidno praćenje lansiranja balističkih raketa na teritoriji SAD

Nakon lansiranja četvrtog svemirskog aparata tipa "Tundra" sa kosmodroma Pleseck 22. maja, formiran je sistem "Kupola" od minimalnog broja satelita koji omogućava da se prati svako lansiranje balističkih i svemirskih raketa sa teritorije SAD. Aparati su već počeli sa radom.

Sateliti "Tundra" su opremljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa infracrvenim instrumentima za osmatranje koji omogućavaju da se sa velikom preciznošću beleži lansiranje raketa. Oni mogu pratiti putanju leta balističkih raketa i u autonomnom režimu predvideti gde mogu pasti njihovi borbeni blokovi.

Četiri satelita „Tundra“ iz sastva "Kupole" kreću se oko Zemlje, na maksimalnoj visini od 35.000 kilometara od Planete. Tokom leta oni su pod uglom, tako da su jedan naspram drugog, i tako formiraju takozvano sazvežđe nad Severnim polom.

Podsetimo, u decembru 2019. godine, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov saopštio je da je Rusija zamenila grupu satelita za upozorenje na raketni napad "Oko 1", koja je ispala iz stroja, svemirskim sistemom „Kupola“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.