RUSIJA DO LISABONA: Makron uveren da je budućnost evroazijskog lidera vezana za Evropu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA DO LISABONA: Makron uveren da je budućnost evroazijskog lidera vezana za Evropu!

Sastanak dvojice lidera sinoć trajao dva sata!

 Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas, nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u tvrđavi Breganson, da je uveren da je budućnost Rusije vezana za Evropu.

- Uveren sam da je budućnost Rusije u potpunosti vezana za Evropu. Verujemo u Evropu koja se prostire od Lisabona do Vladivostoka - naveo je Makron na Tviteru.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o šumskim požarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Sibiru i topljenju permafrosta u toj oblasti.

Je suis convaincu que l'avenir de la Russie est pleinement européen. Nous croyons dans cette Europe qui va de Lisbonne à Vladivostok.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 19. август 2019.

- Rusija se suočava sa razarajućim posledicama klimatskih promena. Drago mi je da je odlučila da počne ratifikaciju Pariskog klimatskog sporazuma, što je značajan simboličan potez i trebalo bi da pratimo taj put - poručio je Makron.

TAS S dodaje da su lideri dve zemlje izrazili posvećenost uspostavljanju dugoročne stabilnosti u Libiji i vraćanju reda u zemlji.

Des incendies à la fonte du Permafrost en Sibérie, la Russie voit de près les ravages du changement climatique. Je me réjouis de sa décision de ratifier l’Accord de Paris. C’est un geste fort et symbolique. Nous devrons poursuivre sur cette voie.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 19. август 2019.

Što se tiče Sirije, Makron je ukazao na neophodnost hitnog prekida vatre u provinciji Idlib u skladu sa sporazumima postignutim na sastanku u Sočiju 17. septembra 2018.

Sastanak predsednika Rusije i Francuske, koji je sinoć održan, trajao je više od dva i po sata, saopštila je pres služba ruskog predsednika.

Putin i Makron razgovarali su o nizu najznačajnijih međunarodnih tema, kao što su i najavili na konferenciji za novinare uoči sastanka, poput situacije u Siriji, Libiji, iranskom nuklearnom sporazumu i izgledima za održavanje još jednog samita u Normandijskom formatu.

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.