RUSI SRAVNILI SA ZEMLJOM DŽIHADISTE ZBOG NAPADA NA BAZU: Moguća i kopnena operacija protiv IS! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI SRAVNILI SA ZEMLJOM DŽIHADISTE ZBOG NAPADA NA BAZU: Moguća i kopnena operacija protiv IS! (VIDEO)

Serijski napadi na teroriste

Avioni ruskog i sirijskog vazduhoplovstva izveli seriju napada na položaje džihadista u južnom Idlibu, ako i na grad al Latamina na severu Hame.

Pročitajte i:

Izvori iz vojske javljaju da su napadi izvedeni na pozicije i vozila džihadističkih grupa Tarir al Šam, Turkistanske islamističke partije i Džajš al Iza u ovim mestima.

Ovi napadi su odgovor na pokušaj napada na rusku vojnu bazu Hmejmim tokom jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana.

Prema izvorima iz Ruskog ministarstva odbrane, protivvazdušna odabrana je oborila bespilotnu letelicu koja se približavala bazi u nameri da je bombarduje.

Prema sporazumu o deeskalaciji u severnoj Siriji, ruskim i sirijskim jedinicama je dozvoljeno da vojno odgovore na svako kršenje sporazuma.

Ako se kršenje sporazuma nastavi moguće je i da će biti lansirana kopnena operacija protiv džihadista.

 Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.