RUSI SPUSTILI POLJAKE NA ZEMLJU: Ma koliko trošili na odbranu, ne možete da nam parirate!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 15:49

RUSI SPUSTILI POLJAKE NA ZEMLJU: Ma koliko trošili na odbranu, ne možete da nam parirate!

Uzaludne pretnje Poljaka.

Nema nikakvog smisla da Poljska povećava rashode u oblasti odbrane zbog navodne "agresivne politike Rusije" jer ona svakako ne može da nam bude konkurencija na vojnom planu, kaže senator Oleg Morozov.

Poljska je usvojila novu strategiju nacionalne bezbednosti u kojoj je Rusija i dalje najveća pretnja. U strategiji se sugeriše da se povećaju rashodi u oblasti odbrane do 2,5 odsto BDP.

- Neka troše na odbranu koliko god hoće. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novcem poljskih poreskih obveznika oni plaćaju svoje fantomske strahove i lažne ciljeve. Rusija ima odbrambenu vojnu strategiju  i nema nameru nikoga da napada, uključujući Poljsku. I poljski političari, i vojni zvaničnici, treba da shvate da Rusiji ne mogu da pariraju čak i ako budu trošili mnogo više novca - rekao je Morozov.

Prema njegovom mišljenju, takvim stavovima Poljska stiče naklonost svog patrona – SAD i sebe predstavlja kao glavno antirusko uporište u Evropi.

Franc Klincevič, takođe senator, kaže da antiruska retorika poljskih vlasti i njihovi potezi zahtevaju "oštar" odgovor Rusije, a mere mogu biti donete na ekonomskom niovu.

- Do sada je Poljska, bez obzira na sankcije, prilično intenzivno sarađivala s Rusijom u raznim pravcima, ekonomskom, trgovinskom… Sa tim mora da se prekine - ocenio je senator.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poljska: Agresivna politika Rusije glavna pretnja po nacionalnu bezbednost

Izvor: Vostok.rs, 13.Maj.2020, 09:28

Poljski predsednik Andžej Duda potpisao je novu strategiju nacionalne bezbednosti, u kojoj je "agresivna politika" Rusije identifikovana kao "glavna pretnja", prenose RIA Novosti. Duda je nakon potpisivanja dokumenta rekao da strategija odražava "pre svega promene koje su se dogodile u Poljskoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.