RUSI POKUŠAVAJU DA ZAUSTAVE MASAKR U DONBASU: Izneli jasno upozorenje na nepromišljene poteze Kijeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 11:03

RUSI POKUŠAVAJU DA ZAUSTAVE MASAKR U DONBASU: Izneli jasno upozorenje na nepromišljene poteze Kijeva

Ne smiruje se situacija u Donbasu

Promene Minskih sporazuma mogu imati najteže posledice po stanovnike Donbasa, saopštio je u intervjuu za šef samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin.

- Hajde, preuzmimo granicu, a posle ćemo tamo izbore održati, sve ćemo srediti, biće odlično. Samo za koga odlično? Za građane Donbasa? To će biti masakr, sigurni smo u to - rekao je političar.

Po njegovom mišljenju, za razliku od Porošenka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zelenski "prilično naivno" iznosi svoje namere.

- On nekad otvoreno govori da treba revidirati, promeniti Minske sporazume, napustiti ih? Tako to shvatiti? Mi tako i shvatamo – Zelenski odustaje od njih - dodao je Pušilin.

Pri tome, šef DNR naglašava da su vlasti samoproglašenih republika spremne za razgovore sa Kijevom, ali da od Zelenskog i njegovih pomoćnika nisu dobili signal da to i oni žele.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio da nije potrebno u potpunosti odustati od Minskih sporazuma, već samo neke tačke treba revidirati. Prema rečima Pušilina, "tu nema ništa novo, o tome je još razmišljao i Petro Porošenko i njegov tim".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.