RTS je bio Đilasova KASICA PRASICA: Nebojša Stefanović o hapšenjima u slučaju Dajrekt medija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RTS je bio Đilasova KASICA PRASICA": Nebojša Stefanović o hapšenjima u slučaju "Dajrekt medija"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas da je istraga u slučaju "Dajrekt medija" trajala više godina, jer je materijal koji je obrađen obiman i složen.

Stefanović je rekao da se radi o 680 miliona dinara koji su, kako dodaje, završili na računima Ðilasove "Dajrekt medije".

Naglasio je da je besmislica da oni koji su "stavljali ruke u džepove građana" tvrde da se radi o politički motivisanim hapšenjima.

- Imate sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << silne eksperte koji objašnjavaju sve i svašta, a neće da objasne gde je naših 700 miliona dinara, kako su završili na računima Ðilasove ''Dajrekt medije'' - rekao je Stefanović i dodao da je istraga rezultat rada ozbiljnih profesionalaca.

Niko ne može da objasni da, dok je Ðilas bio gradonačelnik, kroz njegove kompanije prođe toliko para, koliko košta 5.000 kuća, dodao je Stefanović.

Na pitanje o puštanju iz pritvora osumnjičenih, Stefanović je kazao da pritvor nije mera sankcije, već da tužilaštvo, koje deluje samostalno, donosi odluku i procenjuje da li će zatražiti, a sud odrediti pritvor. Prema njegovim rečima, ta odluka se donosi na osnovu činjenica da li je pritvor potreban kako bi se sprečilo da ponove delo, ili napuste zemlju.

Na pitanje zašto Ðilas nije uhapšen, on je ukazao da je zakon jasan da odgovara lice koje je potpisivalo dokumenta.

- Ðilas je, kao što je radio kada je bio gradonačlenik, ovlašćivao druge ljude da sklapaju ugovore za koje postoji sumnja da su koruptivni. O krivici onih koji su prihvatili da čine krivično delo neka sud odluči. Svako ko nešto potpiše odgovara za potpis - kazao je on, dodajući da, ako neko pomene da ga je neko pritiskao, istraga može da se proširi.

Preneo je da su osumnjičeni dali svoje izjave tužilaštvu, a da će sud da utvrdi da li su krivi.

Stefanović je rekao da je, čim je tužilaštvo došlo u fazu da razmatra da li su učinili teška koruptivna dela, uveren da će biti podignuta optužnica u ovom slučaju. Rekao je da se radi o nameštanju i nepoštovanju ugovora, sa ciljem ostvarivanja koristi.

- Očigledno je RTS bio kasica prasica - naglasio je Stefanović.

Kada je reč o nekadašnjoj dirketorki "Dajrekt medije" Jadranki Drinić, koja živi u inostranstvu, objasnio je da ne zna da li će tužilac tražiti raspisivanje poternice, ali i da očekuje da će se ona pojaviti ako smatra da je sve radila po zakonu, te da će braniti nevinost pred sudom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STEFANOVIĆ O SLUČAJU DAJREKT MEDIJE: RTS je bio "kasica prasica"

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2019

"Imate sada silne eksperte koji objašnjavaju sve i svašta, a neće da objasne gde je naših 700 miliona dinara, kako su završili na računima Đilasove ''Dajrekt medije''", rekao je Stefanović Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas da je istraga u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.