RSF: Srpske vlasti da zaštite novinare koji su meta nasilja

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RSF: Srpske vlasti da zaštite novinare koji su meta nasilja

Nevladina organizacija Reporteri bez granica (RSF) pozvala je danas srpske vlasti da zaštite novinare koji su meta nasilja.

Ta nevladine organizacije, sa sedištem u Parizu, u saopštenju poziva "srpske vlasti da ne minimalizuju pretnje i fizičke napade na novinare" i da "obezbede novinarima bolju zaštitu".

U saopštenju se, povodom pokušaja provale u stan novinara portala Žig info Milana Jovanovića 30. decembra, tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "odbacio taj napad" i da je rekao, kako navodi RSF, da je reč "samo o provali".

RSF podseća u saopštenju i na "pretnje smrću i silovanjem" Tatjani Vojtehovski na Tviteru i navodi da "zvaničnici moraju da prihvate da imaju dužnost da zaštite sve novinare koji su meta uznemiravanja u vezu sa pružanjem vesti i informacija ili kao rezultat njihovog istraživačkog novinarstva".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.