RHMZ upozorava na nepogode danas i sutra, na snazi narandžasti meteo-alarm

Izvor: RTS, 19.Maj.2020, 06:43

RHMZ upozorava na nepogode danas i sutra, na snazi narandžasti meteo-alarm

Tokom poslepodneva, večeri i noći u većini krajeva Srbije očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, jakim ili olujnim vetrom i velikom količinom padavina. Danas i sutra na snazi narandžasto meteorološko upozorenje.
Republički hidrometeorološki zavod je zbog velike količine padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata, izdao upozorenje na vremenske nepogode za danas i sutra.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << današnjeg dana će biti promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom će tokom prepodneva biti lokalnog karaktera, dok će se intenzivirati posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i tokom noći u većini krajeva.
Očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima i gradom. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.
Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, dok će se najviša temperatura kretati između 22 i 29 stepeni.
Prestanak padavina sutra tokom večeri i noći  U sredu pretežno oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.
Prestanak padavina se posle podne i uveče očekuje na severu, a u toku noći i u zapadnim i centralnim delovima Srbije. Vetar umeren, severni i severozapadni, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.
Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 19 do 24 stepena.
Narandžasti meteo-alarm biće na snazi danas i sutra.
To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, a građani treba da budu obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i da prate savete nadležnih državnih službi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Upozorenje RHMZ-a: Spremite se za jako nevreme; Meteoalarmi za celu Srbiju FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2020

Danas posle podne očekuje se pojava vremenskih nepogoda sa gradom, jakim ili olujnim vetrom i velikom količinom padavina, upozorava RHMZ...Nepogode će se nastaviti uveče i tokom noći...Na snazi su žuti i narandžasti meteo-alarmi. Prema najavi RHMZ-a, očekuju se padavine od 20 do 40 mm za 24 h,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.