Nevreme zahvatilo deo Srbije: Ovo je nezapamćeno

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 14:56

Nevreme zahvatilo deo Srbije: "Ovo je nezapamćeno"

U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost očekuje se na području Mačvanskog, Кolubarskog i Zlatiborskog okruga, upozorava RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje da će u narednih sat vremena i na području Srema, Beograda, kao i centralne Srbije biti jaka konvektivna oblačnost koja će uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom.

U naredna dva sata, javlja RHMZ, biće nestabilno sa kratkotrajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pljuskovima i grmljavinom, lokalno sa gradom i olujnim vetrom, osim na istoku, jugu i jugoistoku zemlje.

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i jakim gradom ponovo je zahvatilo Čačak. Кrupan grad padao je duže od dvadeset minuta i pričinio veliku materijalnu štetu.

"Ovo je nezapamćeno da ovoliko jak grad tuče na gradskom području. Ulice su bile potpuno bele u jednom trenutku, a led se mogao skupljati lopatama. Pojedini automiobili su u rupama, a nevreme je skidalo i crepove na pojedinim kućama“, rekao je za RINU Aleksandar Lazović iz Čačka.

Grad je protutnjao i okolnim selima i desetkovao rod voća i povrća na pojedinim imanjima. Najveća šteta pričinjena je na zasadima voća i povrća, a u selu Miokovci desetkovan je rod trešanja i višanja.

"Ono što nije obrao mraz, sada je desetkovao grad. Кolika je zapravo šteta znaćemo kada odemo do voćnjaka i bašte, ali već sad možemo da vidimo da je uništeno mnogo. Berba je završena za trešnje, višnje a oštećene su jabuke i ono malo što je rodilo od kajsija“, kaže Aleksandar Stojanović. I u Loznici traje veliko nevreme, praćeno snažnim olujnim vetrom i kišom.

Od siline vetra, povijaju se i najstamenija stabla. Oluja je povaljala pšenicu na mnogim mestima, a loše se odražava i na voćnjake.

Na groblju u lozničkom naselji Klupci olujni vetar je izvalio drvo koje je oštetilo nekoliko spomenika. Više od pola sata nema struje u većem delu lozničkog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVO UPOZORENJE RHMZ Pljuskovi, grmljavina i grad u narednih sat vremena, nek' se spreme ovi delovi Srbije!

Izvor: Blic, 25.Jun.2021

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje u kojem se kaže da će u narednih sat vremena na području Srema padati obilna kiša sa grmljavinom i gradom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.