RHMZ opet izdao upozorenje FOTO

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 07:08

RHMZ opet izdao upozorenje FOTO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros novo upozororenje u vezi sa vremenskim prilikama u našoj zemlji.

Naime, upozorenje RHMZ-a tiče se visokih temperatura na području južne i istočne Srbije.

"Upozorenje na području južne i istočne Srbije na visoke temperature. Do srede na jugu i istoku Srbije veoma toplo sa najvišom temperaturom do 36 stepeni Celzijusa. Upozorenje je za period od 4.54 sati (2. avgusta) do 4.54 časova (4. avgusta)", objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je RHMZ na svojoj internet stranici.

Podsećanja radi, od danas do srede visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugu i istoku Srbije, od 34 do 37 stepeni Celzijusa. U većem delu zemlje danas pet do 10 stepeni svežije i pretežno suncano. Uz promenljivu oblačnost uglavnom na severu, zapadu i jugozapadu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 21 stepeni, najviša od 28 na severu do 36 stepeni Celzijusa na jugoistoku, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu pretežno sunčano i svežije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 21 stepen, najviša oko 29 stepeni Celzijusa.

Izgledi vremena za sedam dana - do 9. avgusta: u utorak i sredu pretezno sunčano. U utorak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Od četvrtka do subote promenljivo oblačno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zatim do kraja perioda suvo.

Temperatura u većini mesta oko prosečnih vrednosti, osim na jugoistoku gde će se do četvrtka zadržati veoma toplo, oko 35 stepeni. Krajem perioda temperatura u porastu.

RHMZ je takođe izdao upozorenje na pljuskove na području Mačve i Vojvodine.

"U toku jutra uz lokalni razvoj oblačnosti na području Mačve i Vojvodine pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Usled priliva svežijeg vazduha iz srednje Evrope i sa zapada Balkana, danas se na severu i zapadu Srbije očekuje pad maksimalne temperature na vrednosti od 28 do 32 stepeni Celzijusa, dok će na jugu i istoku zemlje biti i dalje toplo sa temperaturom do 36 stepeni. Najava je za period od 6.33 sati ujutru do 9.33 časova",

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.