REŠENO JE? Predsednik Evropskog saveta danas obaveštava svet o BREGZITU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2017, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠENO JE? Predsednik Evropskog saveta danas obaveštava svet o BREGZITU (FOTO)

Britanija je na nogama

Predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk, danas će izdati saopštenje o Bregzitu, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Pročitajte i:

Nikakvi drugi detalji nisu navedeni, a jedan zvaničnik Evropske unije saopštio je samo da će novinari biti obavešteni u 7.50 sati po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

Najava Tuskovog saopštenja sledi posle nedavne posete britanske premijerke Tereze Mej Briselu, gde je boravila kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi se sa EU dogovorila o okviru termina napuštanja EU u 2019. godini.

Brexit deal done? EU’s Donald Tusk to make surprise early morning announcement TOMORROW https://t.co/uRNgTpwNb8

— Voice of Europe (@V_of_Europe) 07. децембар 2017.

Portparol predsednika Evropske komisije, Žan Kloda Junkera, rekao je ranije da Mejova ima rok do nedelje uveče da se vrati u Brisel i obezbedi pregovore o trgovini na sledećem samitu u Briselu, zakazanom za 15. decembar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.