REŠENA MISTERIJA DUGA 25 GODINA Za ubistvo dečaka (6) bila je optužena njegova majka, a sada je otkrivena STRAŠNA ISTINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2020, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠENA MISTERIJA DUGA 25 GODINA Za ubistvo dečaka (6) bila je optužena njegova majka, a sada je otkrivena STRAŠNA ISTINA

Tužilaštvo Velike Britanije podiglo je optužnicu protiv muškarca osumnjičenog za ubistvo šestogodišnjeg dečaka čije telo je pronađeno pre 25 godina.

Riki Niv je poslednji put viđen živ 28. novembra 1994. godine - dečak je izašao iz porodične kuće u Piterborou na istoku Engleske oko devet ujutru i krenuo ka školi.

Njegovo nago telo pronađeno je sutradan u šumi udaljenoj oko pet minuta hoda od njegove kuće. Posle obdukcije je saopšteno da je dečak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadavljen.

Za ubistvo dečaka, bila je optužena njegova majka. Sud je oslobodio optužbe 1996. godine, ali je osuđena na sedmogodišnju kaznu zatvora nakon što je priznala krivicu za zanemarivanje dece.

Policija je ponovo otvorila slučaj Rikija Niva 2015. godine.

Džejms Votson, star 38 godina, sada je optužen je za njegovo ubistvo i pojaviće se pred sudijama u Piterborou u četvrtak, 20. februara.

A man has been charged with the murder of 6 year old schoolboy Rikki Neave in Peterborough over 25 years ago. He was last seen leaving for school in November 1994.

James Watson, 38, of no fixed abode, has been charged with the murder of Rikki Neave, pic.twitter.com/fEW6VGBez6

— London & U.K Crime.. (@CrimeLdn) February 17, 2020

Neither motive provided nor how the case was solved. My theory: In the absence of DNA evidence, charged someone whose name matches co-discoverer of DNA's double helix w/Crick

-

38-year old James Watson charged w/murdering 6-yr-old Rikki Neave 25 yrs ago https://t.co/fAfNK6kd5m

— Larry Gorkin (@LarryGorkin1) February 17, 2020

Zamenik šefa policije Pol Fulvud je rekao da su reviziju ovog starog slučaja uradile pregledale kriminalističke jedinice iz Bedfordšira, Kembridžšira i Hartfordšira 2014. godine.

- Započeli smo s ponovnom istragom slučaja 2015. godine i nakon opsežnog istražnog rada, Kraljevska tužilačka služba ovlastila nas je da podignemo optužnicu protiv Džejmsa Votsona - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.