REMETE MIR! Azerbejdžanska zastava se vijori iznad oslobođenih gradova: Alijev ponovo provocira Jermeniju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 10:55

REMETE MIR! "Azerbejdžanska zastava se vijori iznad oslobođenih gradova": Alijev ponovo provocira Jermeniju!

Predsednik Azerbejdžana je istakao da su ovi gradovi i mesta opustošeni

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev objavio je da su snage njegove zemlje "oslobodile više od 100 gradova i mesta u regionu Karabaha" i da Jermenija redovno dobija oružje iz inostranstva.

- Tokom ovog perioda, više od 100 gradova je oslobođeno okupacije. Azerbejdžanska zastava sada se vijori iznad oslobođenih gradova i mesta - rekao je Alijev na sastanku održanom u nedelju sa rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstva odbrane.

Alijev je istakao da su ovi gradovi i mesta opustošeni.

- Izdao sam direktivu o inspekciji svih oslobođenih područja kako bih registrovao sve uništene zgrade, izdao odgovarajuće naredbe i bavio se uništenom imovinom naših građana. Jermenija će naravno biti odgovorna za ove ratne zločine - rekao je Alijev.

Izjavio je da se "Jermenija sada naoružava i svakodnevno joj se šalju najnovije vrste oružja".

Сегодня Азербайджанская армия освободила от оккупации несколько сел Зангиланского, Джебраильского и Губадлинского районов и город Губадлы. Слава Азербайджанской армии! Карабах- это Азербайджан!

— Ilham Aliyev (@presidentaz) October 25, 2020

- Imamo spiskove ovog oružja i podatke o izvršenim letovima, uključujući gradove odakle su avioni poleteli, vreme njihovog dolaska u Jerevan i njihove pošiljke - nastavio je Alijev.

Oružani sukobi na liniji kontakta azerbejdžanskih i jermenskih snaga u Karabahu i susednim oblastima izbili su 27. septembra, u najopasnijoj eskalaciji dveju strana u više od 20 godina, usred međusobnih optužbi za početak borbi i dovođenje stranih plaćenika.

U pozadini ovih dešavanja, azerbejdžanska vlada započela je masovni napad na jermenske snage u Karabahu, ističući da je jedino rešenje ovog pitanja primena relevantnih međunarodnih rezolucija koje predviđaju povratak "okupiranih zemalja u Azerbejdžan".

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.