REM saopštio zašto nije reagovao na TV uključenje Mladića

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM saopštio zašto nije reagovao na TV uključenje Mladića

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je saopštilo da do danas nije primilo nikakav zahtev iz Međunarodnog suda u Hagu kojim se traži bilo kakva zabrana kada je reč o medijskom tretmanu haških optuženika.

Podsetimo, Ratko Mladić, koji je prvostepenom presudom u Hagu osuđen na doživotnu kaznu zatvora, se telefonski direktno uključio u Jutarnji program TV Hepi.

Novinarka i bivša članica Saveta RRA (sadašnji REM) Gordana Suša izjavila je za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << N1 da je REM bio u obavezi da reaguje i to po članu 30 Zakona o elektronskim medijima, po kojem je to telo dužno da poštuje sve odluke sudova.

Međutim, REM je u današnjem saopštenju naveo da član 30 Zakona o elektronskim medijima ne može da se odnosi na Ratka Mladića, "iz prostog razloga što on nije pravosnažno osuđen", prenosi Insajder.

"Mogli bismo da reagujemo samo u slučaju u kojem se, u razgovoru sa bilo kojim optuženim, za bilo koji zločin, upotrebljava govor mržnje, poziva na zločin protiv čovečnosti ili ubijanje pripadnika drugih naroda. Kako 'ljubi vas deda Ratko' nikako ne može da se podvede pod bilo šta slično, REM nije imao nikakav zakonski osnov da se meša u program Hepi televizije“, naveo je REM u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.