REKORDAN broj policajaca će čuvati Trampa prilikom njegove posete Velikoj Britaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORDAN broj policajaca će čuvati Trampa prilikom njegove posete Velikoj Britaniji

Još uvek se radi na ustanovljavanju pune cene te operacije

Za bezbednosne mere tokom posete američkog predsednika Donalda Trampa Velikoj Britaniji u julu potrošeno je 18 miliona funti (20,5 miliona evra) i angažovano skoro 10.000 policajaca, što je čini najvećom policijskom operacijom od nereda koji su zahvatili Englesku 2011.

Predsednica britanskog Nacionalnog saveta šefova policije Sara Torton rekla je danas da je skoro svaka policijska jedinca bila angažovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom četvorodnevne posete, pošto je skoro 10.000 policajaca bilo raspoređeno u 26.000 smena.

Sport za koji sigurno niste čuli: Koriste mrtvu kozu i kravlje kosti kako bi se takmičili u igrama (VIDEO)

Ona je rekla da se još radi na ustanovljavanju pune cene te operacije, ali da prvobitne procene pokazuju da je koštala 18 miliona funti.

Tramp je razgovarao s premijerkom Terezom Mej u njenoj rezidenciji, sastao se s kraljicom Elizabetom Drugom u dvorcu Vindzor i posetio golf terene u Škotskoj. Tokom posete su bili organizovani veliki protesti u Londonu i Škotskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.