REDAK PRIMERAK KITA SE NASUKAO NA PLAŽI: Meštani odmah krenuli u akciju spašavanja, pogledajte DA LI SU USPELI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 21:47

REDAK PRIMERAK KITA SE NASUKAO NA PLAŽI: Meštani odmah krenuli u akciju spašavanja, pogledajte DA LI SU USPELI (FOTO)

Ovo su najveći zubati kitovi koji su gotovo istrebljeni

Žitelji jednog argentinskog grada borili su se da kita vrate u more zajedno sa naučnicima i vojskom ali u tome nisu uspeli.

Hladne struje između argentinske obale i Foklandskih ostrva zbunile su odraslu ulješuru koja se nasukala na plaži u blizini grada Santa Klara del Mar. Ujutru retki prolaznici zatekli su kita na plaži.

Akcija spasavanja pokrenuta je istog časa, ali morski sisar je na žalost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uginuo jer nije mogao da diše na kopnu. Naučnici su uzeli uzorke krvi i tkiva u nameri da utvrde stanje primerka dok je još živeo.

Ulješure su najveći zubati kitovi koji su gotovo istrebljeni, jer su ih u prošlosti ljudi lovili zbog uljem bogatog salo koje se koristilo za osvetljenje i u industriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.