RECIKLIRAJ ZA ŽIVOT MALOG BOŠKA: JKP Gradska čistoća u akciji za pomoć obolelom dečaku

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 11:22

"RECIKLIRAJ ZA ŽIVOT MALOG BOŠKA": JKP "Gradska čistoća" u akciji za pomoć obolelom dečaku

JKP "Gradska čistoća" organizovala akciju za malog Boška koji boluje od retke bolesti

U saradnji JKP "Gradska čistoća" i Gradske opština Stari grad danas je organizovana akcija "Recikliraj za život", čiji je celokupni prihod namenjen kupovini najskupljeg leka na svetu za lečenje malog Boška Guglete.

Starograđani su pozvani da u dvorišta osnovnih škola na Starom gradu, od 8 do 20 časova, donesu Pet, Met i papirni reciklažni otpad gde će biti prikupljen, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razvrstan, a potom i transportovan do punktova ovog komunalnog preduzeća.

U reciklažni kontejner postavljen u dvorištu OŠ "Drinka Pavlović" prve plastične flaše i limenke odložili su Mirjana Cakić iz JKP "Gradska čistoća", pomoćnica predsednika opštine Stari Grad Maria Markov  i Boškova mama Nađa Gugleta.

Mirjana Cakić iz JKP "Gradska Čistoća" očekuje da naši sugrađani danas dođu u velikom broju do dvorišta osnovnih škola na Starom gradu.

- Mi smo dosad sproveli jednu akciju na opštini Savski venac za malog Gavrila, srećom novac je bio ubrzano skupljen i uplaćen, tako da smo tu akciju obustavili. Ovo je sad akcija za malog Boška koju realizujemo u saradnji sa gradskom opštinom Stari grad. Tokom današnjeg dana sugrađanima će biti otvorena dvorišta sedam gradskih škola od 8.00 do 20.00 časova na teritoriji opštine Stari grad i pozivamo sugrađane, ako ne mogu da pomognu malom Bošku na neki drugi način, da mu pomognemo tako što ćemo donirati reciklabil koji svi imamo u domaćinstvu i ako im nije teško da donesu makar jednu flašu jer to će značiti malom Bošku. Što više reciklabila sakupimo i Boško će zaraditi više novca za najskuplji lek na svetu - istakla je Mina Cakić.

Kako je najavila, JKP "Gradska čistoća" će nakon završenog sakupljanja u osnovnim školama, povući korpe sa sakupljenim recaklibilom, premeriti otpad i onda porodici malog Boška uplatiti novac koji zarađen ovom akcijom.

- Ovom akcijom nećemo završiti pomoć i nastavljamo ih i na drugim opštinama. Očekujemo i da će se druge opštine odazvati - istakla je Cakić.

- Uključili smo se u akciju Recikliraj za život kako bismo podstakli sugrađane, posebno naše najmlađe, da uzmu učešće u prikupljanju sredstava za lečenje dece. Namera nam je da motivišemo sugrađane na solidarnost i humanost, ali istovremeno da ukažemo na važnost reciklaže - naglasila je Marija Markov, pomoćnica predsednika opštine i pozvala sve sugrađane da se odazovu akciji i da danas, u što većem broju dođu u dvorišta starogradskih osnovnih škola, da donesu plastične flaše, limenke, čepove, metalne konzerve i stari papir kako bi svi zajedno pružili doprinos borbi za bezbrižno detinjstvo malog Boška.

Boškova majka se nada da će se akcija nastaviti i u drugim gradovima naše zemlje.

- Moj sin boluje od retke i smrtonosne spinalne mišićne atrofije tip 1. Do sada smo prikupili, donacijama i sms-ovima, oko 16 miliona dinara, a za terapiju i lek "zolgesma" je potrebno 294 miliona. Ova akcija je sjajna, jer osim što se prikuplja novac za lečenje moga sina, čuvamo i našu životnu sredinu - istakla je Nađa Gugleta, Boškova majka.

Punktovi za prikupljanje reciklabilnog otpada nalaze se u:

Osnovna škola „Braća Baruh”, Despota Đurđa br. 2

Osnovna škola „Drinka Pavlović”, Kosovska br. 19

Osnovna škola „Kralj Petar Prvi” objekat u dvorištu u ulici Maršala Birjuzova br. 43

Osnovna škola „Mihailo Petrović Alas”, Gospodar Jovanova br. 2

Osnovna škola „Skadarlija”, Francuska br. 26

Osnovna škola „Vuk Karadžić”, Takovska br.  41

Osnovna škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević”, Šafarikova br. 8

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.