RAZRAĐENA TAKTIKA: Ovako Zvicer beži od policije i mafije po Južnoj Americi, uzeo novi identitet, evo koga glumi

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 07:49

RAZRAĐENA TAKTIKA: Ovako Zvicer beži od policije i mafije po Južnoj Americi, uzeo novi identitet, evo koga glumi

Pre nego što je pobegao, vođa kavčana je nov identitet najverovatnije obezbedio preko svojih kanala iz BiH

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija izdala poternicu, najverovatnije se krije u Južnoj Americi, i to s ukradenim identitetom državljanina Srbije, saznaje Alo!

Pre nego što je pobegao, Zvicer je nov identitet najverovatnije obezbedio preko svojih kanala iz BiH. Izvor Alo! objašnjava da su uglavnom to identiteti bosanskih Srba koji su uzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i srpsko državljanstvo i godinama ovde žive, a u BiH nikada nisu vadili dokumenta.

- Prema saznanjima bezbednosnih službi, on stalno menja mesto boravka, plašeći se i policije i mafijaške odmazde, ali se uvek krije u luksuznim kvartovima i vilama predstavljajući se kao nekakav biznismen. Elitna naselja bira upravo iz bezbednosnih razloga, jer su kuće dobro obezbeđene zidinama i sigurnosnim kamerama - navodi izvor.

Zvicer je godinama koristio falsifikovana dokumenta da bi putovao po svetu i skrivao se od policije, ali i od ubica iz suparničkih klanova koji su mu bili za petama. Tako je bilo i u julu 2018, kada mu je policija ušla u trag jer je neko vreme koristio lažna dokumenta za odlazak u Istanbul, Beč i Cirih. Tom prilikom, prema podacima koje je imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine. Istraga je pokazala da je u pitanju lažni identitet, kao i da je Zvicer do njega došao putem svojih kanala u BiH.

Zvicer je nakon hapšenja Veljka Belivuka naprasno nestao iz Crne Gore, a veruje se da je i ovog puta na isti način kao i ranije, preko kanala u BiH, sebi obezbedio novo ime.

- Na to ukazuje nedavno hapšenje pripadnika kavačkog klana Almira Jahovića u Banjaluci. U istoj akciji pod istragom su se našli i Ljuban Poletan i bivši policajac Dalibor Ćurlik, koji se terete da su obezbeđivali lažne identitete kavčanima - objašnjava izvor Alo!

Poletan i Ćurlik su, kako se sumnja, neovlašćeno dolazili do podataka i identiteta građana koji imaju dvojna državljanstva BiH i Srbije a koji nisu podizali dokumente BiH. Te identitete odavali su osobama iz kriminalnog miljea, pre svega "kavčanima". Tako su im omogućili da nezakonito dobiju dokumente s tuđim ličnim podacima, koje bi koristili prilikom skrivanja od policije i pravosuđa.

- Tako su kriminalci dobijali identitete državljana Srbije koji su mogli, a nisu vadili lična dokumenta i u BiH. Ti ljudi žive u Srbiji i nisu ni svesni da neki monstrum šeta po svetu pod njegovim imenom i prezimenom - objašnjava izvor.

I dok se skrivao u Ukrajini Zvicer je koristio falsifikovana imena, takođe izdata u BiH! Ipak, ubice su mu ušle u trag i pokušale da ga likvidiraju dok je džogirao. Smrti ga je spasla žena Tamara, koja je zapucala na napadače. Nakon ranjavanja on se vratio u Crnu Goru, odakle je pobegao čim su Veljku Belivuku stavljene lisice na ruke.

Na jednom audio-snimku koji je isplivao u javnosti čuje se kako Veljko Belivuk, njegova supruga i bivši policajac Vlado Georgiev pričaju o lažnim dokumentima. Belivuk je otkrio da mu je lažno ime bilo Branko Bošnjak.

- Najbolje kad smo putovali u Grčku, i ovaj opominje da se zove Branko, i predstavlja se kao Velja - čuje se glas Belivukove žene, na šta se nadovezuje Velja:

- A najbolje kad su me prozivali: Bošnjak Branko, Branko, Branko... Ja rekoh: "A ja sam..."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.