RAZBIJENO GNEZDO PEDOFILA: Majke dovodile decu u njihov stan - silovali ih godinama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2021, 23:43

RAZBIJENO GNEZDO PEDOFILA: Majke dovodile decu u njihov stan - silovali ih godinama (FOTO)

Policija je uletela u stan i unutra, osim devojčice i Viktora, zatekla još jednog muškarca (66). Prilikom pretresa pronađeni su snimci na kojima se vidi kako su deca seksualno zlostavljana

Policija u Černovcima uhapsila je dvojicu starijih muškaraca zbog sumnje da su seksualno zlostavljali decu. Prvi rezultati istrage pokazuju da su dvojica pedofila pravila orgije sa maloletnim devojčicama, koje su neretko u njihov stan dovodile majke.

Dvojica Ukrajinaca se terete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su zlostavljali decu više od 10 godina, a žrtve su neretko bile devojčice iz siromašnih porodica i internata.

Policija je prvi put dobila dojavu u martu 2021. godine, kada je jedna žena prijavila policiji da je na internetu videla snimak zlostavljanja male devojčice. Istraga je odmah počela, a inspektori su brzo identifikovali osumnjičenog. Kako prenose ukrajinski mediji, u pitanju je Viktor Ščerbakov (74).

Odmah su krenuli da ga prate. Ispred njegove zgrade stalno su dežurali inspektori, a 2. aprila su policajci snimili tinejdžerku, koja je prethodno viđena na sportnom snimku, kako ulazi u zgradu gde Viktor živi.

.

Tokom istrage, koja je trajala punih sedam meseci, otkriveni su stravični detalji zlostavljanja dece.

Prema navodima izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su organizovali pravi "biznis". Oni su potkupljivali i silovali decu, a sam čin iživljavanja bi snimali i potom prodavali pedofilima. Žrtve su imale između 11 i 14 godina, a jedna od žrtava bila je i kumica osumnjičenog.

Isto tako, mnogim majkama je davao novac da dovode svoje ćerke na orgije. I protiv njih je pokrenuta istraga.

Ukrajinski mediji prenose da se malo zna o osumnjičenom Viktoru. Na njegovoj Fejsbuk stranici, i na još nekoliko naloga koje je otvorio na različitim društvenim mrežama, pisao je kako je studirao mašinstvo i da je radio kao glavni kontrolor u državnoj administraciji regiona Černovci. Na mrežama se predstavljao kao razvedeni muškarac.

Komšije su za medije rekle da nisu ni slutile kakav je monstrum. Tvrde da su za čitav slučaj saznali tek iz medija. Jedna žena je, pak, rekla da je sve znala, ali da je iz straha ćutala.

- Jednom su tu dvojicu već hapsili i puštali. Šta ako ih ponovo puste? - rekla je komšinica koja je molila da ostane anonimna.

Nažalost, to se i dogodilo. Par dana nakon hapšenja oni su pušteni na slobodu. Naime, iako je sudija odredio poprilično visoku kauciju, to nije sprečilo Viktora i njegovog prijatelja da pronađu novac.

Tužilaštvo je uložilo žalbu i uspeo da natera sud da još podigne visinu kaucije, što je i učinjeno, nakon čega su osumnjičeni pedofili vraćeni u pritvor.

Ukrajinski Obozervatel piše, pozivajući se na izvore u policiji, da su osumnjičeni bili spremni da se vrate iza rešetaka i pre toga. Prema rečima izvora, Viktor je 7. aprila pozvao policiju i rekao da strahuje da sam ode do suda, jer su ljudi na društvenim mrežama počeli da mu prete ubistvom.

- Uspaničio se. Kada je silovao decu ovaj "heroj" nije čuo suze i molbe te nedužne dece, a kad je njegovo d*** u pitanju... - ogorčeno je rekao izvor.

Policija je po službenoj dužnosti morala da izađe na teren i da proveri da li je Viktor u neposrednoj opasnosti, ali navode da nisu nikog sumnjivog pronašli.

Isti list piše da je drugi osumnjičeni Jurij Bozulenko (66), šef katedre muzikologije na Fakultetu umetnosti u Černovicu.

U gradu pričaju da je njegova porodica poznata i poštena, a da su mu i ućerka i sin priznati naučnici.

Novinarka Galina Eremica tvrdi da je Bozulenko, s druge strane, stalno maltretirao brucoše. I studenti kažu da je imao običaj da sa njima podeli svoje "seksualne maštarije i avanture". Pričaju i kako su čitav slučaj prijavili studentskoj službi, ali niko nije reagovao.

Izvori lista Obozrevatel tvrde da je osumnjičeni, pre nego što je počeo da radi na fakultetu, radio u internatu. Istraga je pokazala i da je bio Viktorova redovna mušterija, te da je često dolazio u stan. Na dan hapšenja uhvaćen je sa učenicom 8. razreda.

Uhapšeni se terete za gotovo 90 krivičnih dela protiv maloletnih lica. Policija sumnja da su počinili i mnogo više

- Ne može ni da se zamisli broj žrtava. Situacija je veoma komplikovana jer ni sam žrtve nisu pokušale da nađu pomoć ili ne žele da priznaju sad iz straha, sramote... Isto tako, pedofil se ne postaje pod stare dane... - kaže izvor.

Direktor policije u regionu Černovic kaže da se osumnjičeni terete da su zločine činili od 2006. godine, ali da su do sada svega tri devojčice pristale da svedoče.

- I pored toga imamo dovoljno dokaza koji mogu da dovedu do osuđujuće presude. Osumnjičeni je pažljivo beležio imena devojčica, vreme kada su "radile", koliko novca je zaradio na njima - rekao je direktor policije.

On je rekao i da je policija zaplenila više od jednog terabajte kompromitujućeg materijala, koji je pronađen na Viktorovom kompjuteru. Od toga je 54 gigabajta samo fotografija.

Uhapšeni Viktor tereti se za 58 krivičnih dela, a Jurij za 29.

Ukoliko Viktora osude preti mu doživotna robija, a Bozulenku i do 15 godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.