RASULO U HRVATSKOJ VOJSCI: Milanović udario na ministra, sukob postaje sve ozbiljniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2021, 23:20

RASULO U HRVATSKOJ VOJSCI: Milanović udario na ministra, sukob postaje sve ozbiljniji

Ružne scene u komšiluku

Nakon što je načelnik Oružanih snaga Hrvatske admiral Robert Hranj navodno zabranio ministru odbrane Mariju Banožiću da se obrati vojnicima koji su polagali zakletvu u Požegi, ekspresno je stigao zahtev da bude smenjen.

Pravi cirkus odvijao se u kasarni u kojoj se vojnicima obratio predsednik države Zoran Milanović, koji je već danima u sukobu sa ministrom. Kada je ministar želeo da pozdravi ovu generaciju vojnika, admiral Hranj to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije dozvolio.

- Ne može Banožić ništa da traži, ja sam naredio da govori samo vrhovni zapovednik - rekao je Milanović u Požegi i optužio ministra da se upleo u zapovedni lanac i da je reč o "političkoj svinjariji".

- Mora da se zna hijerarhija. Vojska ne može da se vodi kao HDZ.

Ovaj sukob, koji nije viđen u Hrvatskoj do sada, prerasta u veliku političku aferu kojoj se kraj ne nazire. Ministar odbrane tvrdi da je reč o performansu Zorana Milanovića i da je trebalo da sednu za sto i dogovore se "kao muškarci".

Milanović je sazvao sednicu Veća za odbranu, a za ministra odbrane je ponovio da je reč o "nevažnom čoveku" koji nije u stanju da nabavi "klozetske šolje, a da se o potrebama vojske i ne govori".

Sa druge strane, ministar Banožić tvrdi da mu je "načelnik Hranj rekao da će podneti ostavku".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RASPAD SISTEMA HRVATSKE VOJSKE: Milanović udario na ministra, sukob postaje sve ozbiljniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2021, 14:09

Ružne scene u komšiluku...Nakon što je načelnik Oružanih snaga Hrvatske admiral Robert Hranj navodno zabranio ministru odbrane Mariju Banožiću da se obrati vojnicima koji su polagali zakletvu u Požegi, ekspresno je stigao zahtev da bude smenjen...Pravi cirkus odvijao se u kasarni u kojoj se vojnicima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.