RASTE BROJ ŽRTAVA U PAKLENOM SUKOBU NA KAVKAZU: Jedna strana poklekla i traži pregovore o prekidu vatre

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 22:50

RASTE BROJ ŽRTAVA U PAKLENOM SUKOBU NA KAVKAZU: Jedna strana poklekla i traži pregovore o prekidu vatre

Azerbejdžan, koji se bori protiv jermenskih snaga u Nagorno-Karabahu, nije odgovorio na poziv za dogovor o prekidu vatre

Jermenija će sarađivati sa Rusijom, SAD i Francuskom na dogovoru o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Ovu odluku je Jermenija donela, kako je saopšteno, zbog toga što sve više raste broj žrtava u sukobu koji je pre šest dana počeo oko otcepljene enklave na jugu Kavkaza.

koji su uputile tri zemlje uz podršku Organizacije za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i saradnju (OEBS) Minske grupe, koji posreduju u dogovorima.

Objavljeno je da je poginuo 21 civil, a da je povređeno više od šezdesetoro ljudi u planinskom naselju koje pripada Azerbejdžanu, ali je pod upravom uglavnom jermenskog stanovništva.

Azerbejdžansko tužilaštvo saopštilo je da je do sada ubijeno dvadeset civila i ranjeno 55 u napadima jermenskih snaga. Azerbejdžan nije saopštio o žrtvama među pripadnicima vojnih snaga.

OEBS je pozvao na trenutni prekid vatre kako bi se omogućila repatrijacija ostataka poginulih vojnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.